Dobićete slatki ukus mlečne čokolade sa dodirom nečeg neobičnog i što je odlično – brže se topi nego obični sladoledi.

Pogledajte i 8 blagodeti piva

Sastojci:

205 g mlečne čokolade, naseckane

1 šolja (250 ml) mleka

1/2 šolje (100 g) šećera

Malo soli

4 veća žumanceta

1 šolja (250 ml) slatke pavlake za kuvanje

3/4 šolje (180 ml) tamnog piva po izboru

1 kašičica ekstrakta vanile

Pogledajte i 5 recepata za domaći sladoled

Priprema:

Prvo, komadiće čokolade stavite u šerpicu, pa preko šerpice stavite veliku cedeljku i ostavite sa strane. U posebnoj posudi zagrejte na srednjoj temperaturi mleko, šećer i malo soli. Odvojeno umutite žumanca, pa im dodajte mešavinu sa zagrejanim mlekom – lagano, konstantno mešajući. Sve stavite u drugu šerpicu, pa na srednjoj temperaturi krčkajte mešajući dok se smesa ne zgusne. Uspite je kroz cedeljku u šerpicu sa čokoladom, da biste dobili lepu rastresitu mešavinu. Zagrevajte na šporetu i mešajte dok se i čokolada ne otopi. Kada vidite da je smesa postala glatka, dodajte i pavlaku za kuvanje, pa pivo i vanilu. Stavite šerpicu sa smesom u šerpu napunjenu kockicama leda i mešajte dok se smesa za sladoled ne ohladi. Nakon toga je ohladite u potpunosti u frižideru, pa rasporedite u posudice i stavite u zamrzivač.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa