Dobićete slatki ukus mlečne čokolade sa dodirom nečeg neobičnog i što je odlično – brže se topi nego obični sladoledi.
Pogledajte i 8 blagodeti piva
Sastojci:
205 g mlečne čokolade, naseckane
1 šolja (250 ml) mleka
1/2 šolje (100 g) šećera
Malo soli
4 veća žumanceta
1 šolja (250 ml) slatke pavlake za kuvanje
3/4 šolje (180 ml) tamnog piva po izboru
1 kašičica ekstrakta vanile
Pogledajte i 5 recepata za domaći sladoled
Priprema:
Prvo, komadiće čokolade stavite u šerpicu, pa preko šerpice stavite veliku cedeljku i ostavite sa strane. U posebnoj posudi zagrejte na srednjoj temperaturi mleko, šećer i malo soli. Odvojeno umutite žumanca, pa im dodajte mešavinu sa zagrejanim mlekom – lagano, konstantno mešajući. Sve stavite u drugu šerpicu, pa na srednjoj temperaturi krčkajte mešajući dok se smesa ne zgusne. Uspite je kroz cedeljku u šerpicu sa čokoladom, da biste dobili lepu rastresitu mešavinu. Zagrevajte na šporetu i mešajte dok se i čokolada ne otopi. Kada vidite da je smesa postala glatka, dodajte i pavlaku za kuvanje, pa pivo i vanilu. Stavite šerpicu sa smesom u šerpu napunjenu kockicama leda i mešajte dok se smesa za sladoled ne ohladi. Nakon toga je ohladite u potpunosti u frižideru, pa rasporedite u posudice i stavite u zamrzivač.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus