Izmrvljen, isečen ili tostiran? Avokado se jede na mnogo načina. Ova voćka je odavno uvrštena kao glavno jelo, a ne samo njegov sastojak. Zato smo vam pripremili najsočnije recepte za spremanje avokada, koji će vas osvežavati tokom lepih i toplih dana koji slede.
Pogledajte i Kako da pravilno isečete avokado (VIDEO)
Osnova ovih fantastičnih recepata je smesa za punjenje, koja se stavlja u jamice avokada.
1. Pileća salata
Punjenje avokada sa klasičnom pilećom salatom je odličan način da napravite brzu i laganu večeru, koju će svako voleti. Ovo jelo možete poslužite uz malo tosta koji će zaokružiti ceo obrok. Ako želite da začinite stvari, probajte da napravite azijsku pileću salatu ili salatu sa karijem.
2. Punjenje salsom
Pored klasične meksičke salse Pico de gallo, i druge vrste salse su savršene za punjenje avokada. Imate jagode u frižideru? Avokado salsa sa punjenjem od jagoda je odličan izbor za početak dana!
Pogledajte i Salata sa šećerom i avokadom
3. Punjenje sirom
Ovo jelo se sastoji od miksa namirnica kao što su kozji sir, maslinovo ulje i zatar (mešavina začina). Punjeni avokado se lagano peče dok se sav sir ne istopi i avokado ne zapeče, (otprilike se peče od 3 do 5 minuta). Na kraju obavezno pospite malo soli. Jedite avokado dok je topao.
U slučaju da nemate kozji sir, umesto njega možete koristiti sir rikotu i pahuljice od paprike ili mocarelu i bosiljak.
4. Punjenje tunom
Ako su vam se smučila standardna jela od tunjevine, probajte avokado sa tuna salatom i prelivom od sira. Zagrejte rernu na visoku temperaturu i sačekajte da se sir dobro otopi. Poslužite sa hlebom ili čipsom, u zavisnosti od ukusa.
5. Salata sa jajima
Ovo je odličan recept koji se brzo pravi. Napunite avokado sa salatom od jaja, preko kojih možete posuti omiljene začine. I eto spremnog ručka!
Pogledajte i Punjeni avokado
6. Fiesta avokado
Ova vrsta jela sa avokadom, možda zahteva više posla od prethodnih ali verujte da je zaista vredno truda. Napunite avokado slojem pasulja, zatim slojem iseckane piletine i na kraju dodajte seckanu papriku. Preko svega toga, pospite narendan sir koji će jelu dati posebnu aromu. U zagrejanu rernu ubacite fiesta avokado i sačekajte dok se sir ne otopi. Jelo možete servirati sa nekim ljutim sosom, čipsom ili kiselom pavlakom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol