Uz malo mašte idućih nekoliko dana s ostacima možete napraviti ukusna jela i nakon napornih prazničnih recepata malo manje vremena provoditi u kuhinji.
Salate
Svi smo ovih dana jeli više nego što bismo smeli ili hteli pa je možda najbolji način za iskoristiti ostatke mesa upravo salata. Uz koju finu skuvanu žitaricu i povrće, lako ćete složiti salatu s mesom koja će sve zasititi i ne traži puno kuvanja. Takođe, salate od mesa i testenine uvek su fine, a gurmani će im dodati nešto začina ili npr dresing od pavlake.
Pogledajte i Koliko dugo su ostaci hrane upotebljivi
Palačinke
Jedan od finijih recepata s ostacima mesa su i punjene palačinke. Možete biti malo kreativniji pa iskoristiti ostatak namirnica poput šunke ili sira, usitniti meso i složiti ukusno punjenje za pohovane palačinke.
Pita s mesom
Treća ideja takođe vam daje mogućnost da iskoristite neke druge ostatke hrane i dodate povrće. Osnovni recept za takozvanu slanu pitu napravite po izboru, a nadev možete složiti od omiljenih namirnica.
Složenac
Zapečeno u rerni s povrćem, meso će biti ukusno kao da i nije koji dan bilo u frižideru. Dodajte i malo supe, a na vrh narendajte sir koji će se rastopiti pa dobiti zlatnu boju.
Tortilje
Ne morate ih sami praviti ako nemate vremena, možete ih i kupiti. Uz naseckano meso, prethodno propržite malo luka, belog luka pa dodajte npr kukuruz i pasulj i pustite da se stvori fini sos. Punjenje će biti ukusno, a tortilje zagrejte na tiganju pre posluživanja.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom