Verovatno ste i vi jedni od većine ljudi koji u fioci ispod rerne drže papir za pečenje, foliju, poklopce ili kalupe za mafine! Ali, bez obzira na to za šta ih sada koristite, verovatno vam ne služi za ono za šta su je proizvođači stvarno namenili!
Naime, ova fioka zapravo služi za održavanje jela toplim!
To je "topla fioka" u koju možete da stavite hranu nakon pečenja i ona će ostati na temperaturi za posluživanje.
Ako još uvek imate uputstvo za svoj šporet, proverite šta piše. U većini njih stoji opis poput ovog: Topla fioka osmišljena je da sačuva toplotu vruće hrane na temperaturi za posluživanje. Uvek u nju stavljajte vruću hranu. Hladna hrana ili ona na sobnoj temperaturi ne može se ugrejati ili kuvati u toploj fioci.
Ako je do sad niste iskoristili, može vam poslužiti kada vam gosti kasne da održite jelo toplim.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: 24 sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus