Mazalica ili maza je stari (zaborvaljeni) doručak koji smo verovatno svi barem jednom u životu probali, piše stil.kurir.rs
Pravi se do tri sastojka (jaja, sira i mleka), a radi boljeg ukusa dodaje se malo maslaca, soli i brašna.
Priprema: U dublji tiganj ili šerpicu sipajte pola litra mleka (ovo je mera za 4 osobe), pa dodajte malo maslaca i pustite da mleko provri, pa u smesu dodajte oko 5 kašika sitnog sira (a možete bilo koji) i pustite da se još malo krčka. Dok smesa vri dodajete umućena 4 jajeta i malo soli.
Pogledajte i Evo šta su naši preci tradicionalno jeli za doručak
Ne zaboravite da sve polagano mešate. Da bi smesa bila gusta i glatka dodajte jednu kašičicu brašna koju ćete sipati pa umešati u kašu.
Ceo proces pripreme ovog doručka traje oko 10 minuta.
Uz toplu mazu ili mazalicu obavezno jedite crni luk isečen na četvrtine.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus