Pohovanje na klasičan način, podrazumeva da se meso prvo uvalja u brašno i malo protrese. Zatim se umoči u tanjir sa umućenim jajima i začini solju i biberom. Posle jaja šnicle se uvaljaju u prezle i blago istapkaju.

Prezle možete i sami napraviti ukoliko ispečete hleb ili ga jednostavno ostavite da se osuši i sameljete. Prezle obavezno držite u hermetički zatvorenim teglama ili kutijama.

Ostatke nekih grickalica, kao što su slani štapići, čips ili naćos, možete da isitnite tako što ćete ih staviti u providnu kesu i izgnječiti oklagijom. Dobijenu masu pomešajte s prezlama. Ukus mesa biće poseban.

Italijani obožavaju Piccata milanese. Za taj specijalitet teleću šniclu paniraju na uobičajen način u brašno i jaja, a na kraju uvaljaju šnicle u sveže izrendan parmezan.

Ako u prezle dodate pak malo susama, mlevenih oraha ili badema dobićete neverovanto ukusnu panadu. 

Egzotična varijanta je ona kojoj se doda malo kokosovog brašna.

SUPERSAVET:
Da se panada ne bi lepila na dno tiganja, uvek koristite puno ulja i češće protresite tiganj.