Pohovanje na klasičan način, podrazumeva da se meso prvo uvalja u brašno i malo protrese. Zatim se umoči u tanjir sa umućenim jajima i začini solju i biberom. Posle jaja šnicle se uvaljaju u prezle i blago istapkaju.
Prezle možete i sami napraviti ukoliko ispečete hleb ili ga jednostavno ostavite da se osuši i sameljete. Prezle obavezno držite u hermetički zatvorenim teglama ili kutijama.
Ostatke nekih grickalica, kao što su slani štapići, čips ili naćos, možete da isitnite tako što ćete ih staviti u providnu kesu i izgnječiti oklagijom. Dobijenu masu pomešajte s prezlama. Ukus mesa biće poseban.
Italijani obožavaju Piccata milanese. Za taj specijalitet teleću šniclu paniraju na uobičajen način u brašno i jaja, a na kraju uvaljaju šnicle u sveže izrendan parmezan.
Ako u prezle dodate pak malo susama, mlevenih oraha ili badema dobićete neverovanto ukusnu panadu.
Egzotična varijanta je ona kojoj se doda malo kokosovog brašna.
SUPERSAVET:
Da se panada ne bi lepila na dno tiganja, uvek koristite puno ulja i češće protresite tiganj.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus