U staklenu flašu stavite tri grančice majčine dušice, prelijte sa 500 ml maslinovog ulja i dobro zatvorite.
Ne perite i ne seckajte bilje pre nego što ga dodate u ulje, jer tako može vremenom da se ubuđa. Ako baš želite, možete da operete biljku, ali je obavezno osušite biljku, pa je tek onda stavite u ulje.
Na isti način možete da konzervirate i druge začinske biljke, a kao rezultat imaćete divnu kolekciju aromatičnih ulja za vaše salate i jela...
U ulje možete dodati ruzmarin, beli luk, crvenu ljutu papriku...
Aromatizujte maslinovo ulje
Maslinovo ulje može imati još bolji ukus ako se aromatizuje začinskim biljkama.
Još iz kategorije
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš