U staklenu flašu stavite tri grančice majčine dušice, prelijte sa 500 ml maslinovog ulja i dobro zatvorite.
Ne perite i ne seckajte bilje pre nego što ga dodate u ulje, jer tako može vremenom da se ubuđa. Ako baš želite, možete da operete biljku, ali je obavezno osušite biljku, pa je tek onda stavite u ulje.
Na isti način možete da konzervirate i druge začinske biljke, a kao rezultat imaćete divnu kolekciju aromatičnih ulja za vaše salate i jela...
U ulje možete dodati ruzmarin, beli luk, crvenu ljutu papriku...
Aromatizujte maslinovo ulje
Maslinovo ulje može imati još bolji ukus ako se aromatizuje začinskim biljkama.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus