U staklenu flašu stavite tri grančice majčine dušice, prelijte sa 500 ml maslinovog ulja i dobro zatvorite.
Ne perite i ne seckajte bilje pre nego što ga dodate u ulje, jer tako može vremenom da se ubuđa. Ako baš želite, možete da operete biljku, ali je obavezno osušite biljku, pa je tek onda stavite u ulje.
Na isti način možete da konzervirate i druge začinske biljke, a kao rezultat imaćete divnu kolekciju aromatičnih ulja za vaše salate i jela...
U ulje možete dodati ruzmarin, beli luk, crvenu ljutu papriku...
Aromatizujte maslinovo ulje
Maslinovo ulje može imati još bolji ukus ako se aromatizuje začinskim biljkama.
Još iz kategorije
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Uskršnja oblanda sa čokoladom, keksom i orasima
Uskršnji kolač od šargarepe sa pistaćima
Najkremastija uskršnja salata koja odlično ide uz pogaču
Najbrži uskršnji hleb u obliku pletenice