Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ananas iz limenke ili svež?

Iako je sveže voće zdravije i ukusnije od konzerviranog, za pripremu kolača je ipak bolje koristiti ananas iz konzerve.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Za pripremu torti bolje je koristiti ananas iz limenke nego svež, jer on sadrži enzim bromelin od kojeg slatka pavlaka postaje gorka, a želatin ne može da se stegne.

U procesu konzerviranja, ananas se termički obrađuje i tim postupkom se uništava spomenuti enzim pa je kompot mnogo bolji izbor.

Ako ipak volite svež ananas i radije biste njega koristili za tortu, kratko ga prokuvajte u šećernom sirupu, dobro ocedite i osušite kuhinjskim papirom ili salvetom.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti