Za pripremu torti bolje je koristiti ananas iz limenke nego svež, jer on sadrži enzim bromelin od kojeg slatka pavlaka postaje gorka, a želatin ne može da se stegne.
U procesu konzerviranja, ananas se termički obrađuje i tim postupkom se uništava spomenuti enzim pa je kompot mnogo bolji izbor.
Ako ipak volite svež ananas i radije biste njega koristili za tortu, kratko ga prokuvajte u šećernom sirupu, dobro ocedite i osušite kuhinjskim papirom ili salvetom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus