Predstavljamo vam recept za osvežavajuću poslasticu koja se veoma brzo pravi.

Potrebni sastojci:

Za koru

1 ½ šolja izmrvljenih keksića (možete korititi i mleveni keks)

6 kašika otopljenog putera

¼ šolje šećera

Rendana kora limuna

Za fil

2 žumanca

4 dl kondenzovanog mleka

½ šolje limunovog soka

1 kašičica rendane limunove kore

1 šolja svežih borovnica

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 175 stepeni, a manji četvrtasti kalup podmažite, obložite masnim papirom i ostavite sa strane.

U jednoj posudi izmešajte keks, puter, šećer i koru limuna, mešajte da se sve sjedini pa utisnite u dno kalupa. Koru pecite 10 minuta, izvadite i ostavite da se ohladi.

Pogledajte i Brza i ukusna poslastica: Kapućino keks torta

Da biste napravili nadev izmutite žumanca sa kondenzovanim mlekom, dodajte sok od limuna i limunovu koru pa mutite žicom za mućenje dok ne dobijete homogenu smesu. Na samom kraju nežno umešajte borovnice. Dobijeni nadev sipajte na koru i sve stavite na pečenje još 15 minuta. Izvadite kolač iz rerne ostavite da se ohladi prvo na sobnu temperaturu, a zatim prebacite u frižider i ostavite da se hladi još nekoliko sati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Lifepress magazin