Predstavljamo vam recept za osvežavajuću poslasticu koja se veoma brzo pravi.
Potrebni sastojci:
Za koru
1 ½ šolja izmrvljenih keksića (možete korititi i mleveni keks)
6 kašika otopljenog putera
¼ šolje šećera
Rendana kora limuna
Za fil
2 žumanca
4 dl kondenzovanog mleka
½ šolje limunovog soka
1 kašičica rendane limunove kore
1 šolja svežih borovnica
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 175 stepeni, a manji četvrtasti kalup podmažite, obložite masnim papirom i ostavite sa strane.
U jednoj posudi izmešajte keks, puter, šećer i koru limuna, mešajte da se sve sjedini pa utisnite u dno kalupa. Koru pecite 10 minuta, izvadite i ostavite da se ohladi.
Pogledajte i Brza i ukusna poslastica: Kapućino keks torta
Da biste napravili nadev izmutite žumanca sa kondenzovanim mlekom, dodajte sok od limuna i limunovu koru pa mutite žicom za mućenje dok ne dobijete homogenu smesu. Na samom kraju nežno umešajte borovnice. Dobijeni nadev sipajte na koru i sve stavite na pečenje još 15 minuta. Izvadite kolač iz rerne ostavite da se ohladi prvo na sobnu temperaturu, a zatim prebacite u frižider i ostavite da se hladi još nekoliko sati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Lifepress magazin
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem