BEZ VEŠTAČKIH BOJA I POJAČIVAČA UKUSA: Jednostavan recept za domaći začin bez kog ne možemo da zamislimo nijedno jelo

Jela dobijaju posebnu aromu uz domaći začin.

Shutterstock

Zašto kupovati začin u prodavnici kada možete da napravite domaći koji ne sadrži veštačke boje i pojačivače ukusa. Ovaj domaći povrtni začin biće savršen dodatak domaćim jelima i supama. Pripremite ga sada kao zimnicu i moći ćete da ga koristite veći deo godine.

Sastojci:

  • 500 g šargarepe
  • 250 g paškanata
  • 1 veći koren celera
  • list peršuna i celera
  • so

Priprema:

Šargarepu, celer i paškanat oprati i oljuštiti, zatim samleti ili izblendirati (lišće nožem iseći). Sušiti jedan dan na suncu ili rerni na oko 70 stepeni. U toku sušenja promešati. Na količinu sušenog povrća dodati isto toliko soli (ili manje po želji). Dobija se 200 g suvog začina. Spakovati u teglu i držati u frižideru.