NE TREBA VAM PUNA ŠERPA ULJA ZA NAJHRSKAVIJI POMFRIT: Ispecite ga u rerni ali pre toga umočite krompir u ovo

Zdrava verzija popularnog priloga.

Shutterstock

Pomfrit je omiljena hrana mnogih generacija. Možete ga poslužiti uz razne vrste jela, ili ga jesti posebno. Obično se priprema tako što se isečen krompir prži u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Zbog toga ga mnogi zaobilaze, jer nije baš najzdraviji izbor za obrok. Međutim, postoji način kako da uživate u pomfritu bez griže savesti. 

U receptu koji sledi nema prženja u dubokom ulju, krompir se peče u rerni, ali je potrebno da se pre ubacivanja u rernu umoči u belanca. Na taj način će biti hrskav i mekan unutra.

Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 2 belanca
  • so
  • začini po ukusu

Priprema:

Belanca umutite u velikoj činiji sa solju. Krompir oljuštite i isecite na trake za prženje. Umočite ih u belanca i poređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite krompir u zagrejanoj rerni na 200 ° C do ružičaste boje. Pre posluživanja pospite pomfrit začinima po ukusu.

Ovako pripremljen krompir ne sadrži masnoće pa ga možete jesti kad god poželite.