U RERNI NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI SIR OD SVEGA 2 SASTOJKA: Treba vam samo 10 minuta, a bolji je od kupovnog

Naučite kako se pravi domaći sir.

Printscreen/YT/Три тарелки

Ako ste ljubitelj mladog sira, onda je ovo pravi recept za vas. Umesto da kupujete i da tražite proverenog prodavca, sada za 10 minuta napravite vaš sir koji možete da služite u raznim prilikama. Sve što treba da uradite je da pomešate mleko i kiselo mleko, ubacite u rernu, zatim sačekate da se ohladi.

Za ceđenje vam treba možda 10-15 minuta, i to je sav vaš trud. Ostalo je samo čekanje, a to možete da radite dok pijuckate kafu i jedete neki prelepi kolač

Sastojci:

  • 1 l mleka 
  • 200 ml kiselog mleka

Priprema:

Sipajte mleko i kiselo mleko u zemljanu posudu i stavite u rernu koju ste zagrejali na 120°C. Ostavite u uključenoj rerni nekih 20 minuta, a zatim isključite i prohladite u zatvorenoj rerni nekih 2 sata. Dobijeni sir sipajte u sito u koje ste stavili 4 gaze, i dobro procedite. Sabijte sir koliko god možete. Čuvajte ga u dobijenoj surutki.