DOMAĆI KIKIRIKI PUTER OD 2 SASTOJKA: U prodavnici je preskup, sada sami napravite za male pare - odličan je za kolače

Nemojte da bacete pare na kupovni, sada sami napravite bolju i zdraviju verziju kikiriki putera.

Printscreen/YT/The Cooking Foodie

Kikiriki puter je odavno popularan u svetu, a Amerikanci najviše vole da jedu ovaj namaz na tostu i sa džemom. Jeste malo čudna kombinacija, ali je to praktičan i ukusan doručak. Kikiriki puter je zdrav, a često se i koristi kao zamena za puter ili margarin kada se prave kolači ili torte. Sada i vi možete da pripremite ovaj fantastičan namaz i to samo sa 1 sastojkom. 

Sastojci:

  • 450 g sirovog kikirikija
  • so

Priprema:

Ispecite kikiriki u plehu na 175°C oko 12 minuta. Umotajte kikiriki u krpu i snažno trljajte da biste uklonili kožicu. Pustite da se potpuno ohladi. Stavite kikiriki u blender, posolite i blendirajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Pauzirajte da sastružete ivice po potrebi. Na početku se čini da se ne meša dobro, ali morate biti strpljivi. Prvo će biti mrvičasta, onda će se formirati pasta, a zatim će postati glatka i kremasta. Ceo proces traje oko 5-15 minuta (u zavisnosti od vašeg blendera). Prebacite puter u posudu koja može hermetički da se zatvori i čuvajte u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa