Kolač koji se brzo priprema za sve ljubitelje čokolade i kikiriki putera.

Sastojci:

  • 150 g putera
  • 200 g tamne čokolade ili mlečne čokolade
  • 250 g keksa
  • 200 g smeđeg šećera
  • 300 g putera od kikirikija
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Otopite puter na laganoj vatria čokoladu otopite na pari. Keks i šećer usitnite u blenderu, pa ih dodajte u otopljeni puter. Zatim dodajte i puter od kikirikija i ekstrakt vanile, pa mešajte dok se sve ne sjedini.

Stavite smesu sa keksom u pleh u obliku kvadrata dimenzija 20 cm koji ste obložili pek papirom. Neka malo pek papira viri iz pleha da biste lakše izvadili kolač posle pečenja. Smesu lepo pritisnite kašikom. Treba da bude kompaktna i čvrsta. Prelijte istopljenom čokoladom. Stavite u zamrzivač 30 minuta da se stegne ili u frižider sat vremena. Izvadite kolač iz pleha i secite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs