Kolač koji se brzo priprema za sve ljubitelje čokolade i kikiriki putera.
Sastojci:
- 150 g putera
- 200 g tamne čokolade ili mlečne čokolade
- 250 g keksa
- 200 g smeđeg šećera
- 300 g putera od kikirikija
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Otopite puter na laganoj vatria čokoladu otopite na pari. Keks i šećer usitnite u blenderu, pa ih dodajte u otopljeni puter. Zatim dodajte i puter od kikirikija i ekstrakt vanile, pa mešajte dok se sve ne sjedini.
Stavite smesu sa keksom u pleh u obliku kvadrata dimenzija 20 cm koji ste obložili pek papirom. Neka malo pek papira viri iz pleha da biste lakše izvadili kolač posle pečenja. Smesu lepo pritisnite kašikom. Treba da bude kompaktna i čvrsta. Prelijte istopljenom čokoladom. Stavite u zamrzivač 30 minuta da se stegne ili u frižider sat vremena. Izvadite kolač iz pleha i secite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus