Napravite brzinsku poslasticu u kojoj će svi uživati.
Sastojci:
Za testo:
- 4 jajeta
- 4 kašike tople vode
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- narendana kora od 1 limuna
- 100 g brašna
- 25 g gustina
- malo praška za pecivo
- po želji malo likera
Za fil:
- 1 kesica krema za tortu (250 g)
- 1/2 l leka
- 250 g putera
- prženi badem
- 2 kašike putera
- 3 pune kašike šećera
- 150 g krupno seckanog badema
Priprema: Pomešajte sve sastojke za testo i umutite da se dobije penasta masa. Zatim smesu izlije u pleh obložen pek papirom. Testo treba da bude debljine oko 1 cm. Pecite ga u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta. Kad je testo pečeno, istresite ga na pek papir koji ste posuli prah šećerom. Zatim možete preko njega nakapati malo likera po ukusu. Urolajte ga zajedno sa papirom za pečenje.
Fil: Umutite gotov fil za tortu po uputstvu sa kesice. Dodajte u njega još 2 kašike putera. Zagrejte, dodajte šećer i kuvajte dok ne dobijete svetlo braon boju. Potom u to dodajte prženi badem. Ostavite malo lešnika ukoliko želite da odozgo dekorišete mrvicama badema.
Kad se kora prohladila odmotajte je i namažite fil. Urolajte. Preko rolata možete staviti malo fila (odvojte pre nego što namažete rolat) i posuti bademe, možete staviti otopljenu čokoladu ili ništa od toga. I bez ičeg ovaj rolat je fantastičan.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem