Napravite brzinsku poslasticu u kojoj će svi uživati.
Sastojci:
Za testo:
- 4 jajeta
- 4 kašike tople vode
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- narendana kora od 1 limuna
- 100 g brašna
- 25 g gustina
- malo praška za pecivo
- po želji malo likera
Za fil:
- 1 kesica krema za tortu (250 g)
- 1/2 l leka
- 250 g putera
- prženi badem
- 2 kašike putera
- 3 pune kašike šećera
- 150 g krupno seckanog badema
Priprema: Pomešajte sve sastojke za testo i umutite da se dobije penasta masa. Zatim smesu izlije u pleh obložen pek papirom. Testo treba da bude debljine oko 1 cm. Pecite ga u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta. Kad je testo pečeno, istresite ga na pek papir koji ste posuli prah šećerom. Zatim možete preko njega nakapati malo likera po ukusu. Urolajte ga zajedno sa papirom za pečenje.
Fil: Umutite gotov fil za tortu po uputstvu sa kesice. Dodajte u njega još 2 kašike putera. Zagrejte, dodajte šećer i kuvajte dok ne dobijete svetlo braon boju. Potom u to dodajte prženi badem. Ostavite malo lešnika ukoliko želite da odozgo dekorišete mrvicama badema.
Kad se kora prohladila odmotajte je i namažite fil. Urolajte. Preko rolata možete staviti malo fila (odvojte pre nego što namažete rolat) i posuti bademe, možete staviti otopljenu čokoladu ili ništa od toga. I bez ičeg ovaj rolat je fantastičan.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus