BRZO I LAKO NAPRAVITE DOMAĆI SIR SA CVEKLOM: Potrebna su vam 4 sastojka, malo vremena, a uspeva bukvlano svima

Domaći sirevi su preukusni, a posebno oni koji napravite sa cveklom koja dobro utiče na vaš organizam.

Printscreen/YT/Simple Food

Ako volite sireve, a volite i da ih sami pripremate, za vas smo izdvojili recept za neobičan domaći sir sa ukusom cvekle. Neće vam trebati puno truda ni iskustva, samo 4 sastojka. Već smo pisali kako možete da napravite čedar ili maskarpone, ali ovaj sa cveklom će vas oduševiti na prvi zalogaj. 

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 1 kašika soli
  • 2 velike cvekle
  • sok od 1 limuna

Priprema:

Litar mleka i so prokuvajte, pa sklonite sa šporeta. Sirovu cveklu izblendirajte, pa procedite sok. Pomešajte sa sokom od limuna i sipajte u mleko. Promešajte. Vratite da se kuva još 10-ak minuta, pa isključite, poklopite i ostavite još 10 minuta. Na posudu stavite cediljku, pa gazu i sipajte smesu. Lepo procedite i stavite u drugu posudu, bilo bi dobro da ima rupe na dnu. Pritnisnite nečim teškim i ostavite preko noći. 

Izvor: Stvar ukusa