KAKO SE KUVA PROSO: Nikad lakši način za pripremu ove izuzetno hranljive žitarice - sve spremno za 15 minuta

Prostije je nego što ste mislili.

Shutterstock

Proso je žitarica koja se veoma lako vari, bogata je mnogim hranljivim materijama, pa je idealna za početak dana, naročito u kombinaciji sa semenkama i koštunjavim plodovima. Međutim, mnogi ovu žitaricu ne koriste u ishranu jer ne znaju kako da je pripreme.

Proso se kuva slično kao pirinač. Možete ga samo proprati u vodi pre kuvanja ili ga potopiti preko noći. Stavite u šerpu šolju prosa i 3 šolje vode. Ostavi se da voda počne da ključa pa se smanji temperatura i kuva još 15 min. Može se dodati i malo soli.

Prosenu kašu možete napraviti tako što dodate više vode i ostavite da se proso raskuva skroz. A zatim dodate mleko, jogurt, voće, med...šta god volite.

Izvor: Stvar ukusa