KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI SIR: Potrebno vam je samo 5 sastojaka i manje od 2 sata 

Naučite kako da napravite sir u domaćim uslovima.

Printscreen/YT/ leckere Küche

Kada vam je slava ili neka druga svečana prilika poslužite na ovalu slaninu, pršutu i domaći sir. Svi će biti oduševljeni i deliće vam komplimente. Priprema je vrlo jednostavna, a potrebno vam je svega 5 sastojaka. Iznenadite sve svojim kulinarskim sposobnostima i služite domaće specijalitete. Takođe, možete da napravite i puter pogaču

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 1 kg mladog sira (5% masti ili više)
  • 30 g otopljenog putera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone

Priprema:

Pomešajte mleko i sir i kuvajte, ali vodite računa jer ne sme da proključa. Zatim u posudu stavite cediljku i preko gazu, pa sipajte sir. Dobro procedite, pa sir sipajte u posudu. Dodajte istopljeni puter, kao i so i sodu bikarbonu i dobro promešajte. Kuvajte na pari dok ne krene da se topi. Sipajte u posudu, lepo pritisnite, a zatim pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa