KAKO DA SAČUVATE OLJUŠTENI KROMPIR: Cake iskusnih domaćica zbog kojih nećete morati da ga bacite

U nastavku teskta saznajte kako da sačuvate oljušteni krompir.

Shutterstock

Krompir će dugo sačuvati svežinu kada se čuva neoljušten, ali kada se oljušti, treba ga odmah konzumirati. Postoji nekoliko načina da oljušteni krompir održali svežim. Kada se nešto poremeti i gosti vam jave da kasne, a vi ste već oljuštili krompir, treba da ih stavite u duboku posudu sa hladnom vodom. Obavezno treba da budu potopljeni u vodi, da ne bi pocrneli odozgo.

Ipak, kada vam gosti kažu da ne dolaze, treba da nađete drugi način za čuvanje oljuštenog krompira. Jedan od načina da sačuvate oljušteni krompir je da ga stavite u čistu vodu i ostavite u frižider, na taj način možete da ga čuvate do 24 sata. Sledećeg dana možete da izbacite vodu, operete krompir i pržite ga. Na ovaj način može da se čuvaja i kada je isečen kao pomfrit. 

Drugi način je da ga blanširate i zamrznete. Isecite krompir za pomfrit i ugrejte masnoću u fritezi ili tiganju. Masnoću ili ulje ugrejte na 180 stepeni, blanširajte krompir oko 2-3 minuta, a zatim ga stavite na kuhinjski ubrus i ostavite u plehu ili poslužavniku da se ohlade.

Kada se krompir potpuno ohladi, zatvorite ga dobro u kesu za zamrzivač i stavite u zamrzivač. Na ovaj način je čak ukusniji kada se isprži.

Izvor: Stvar ukusa