Trik da se rešite ulja i masnoće od prženja bez prljanja kuhinje

Ne bi trebalo da ulje i masnoću bacate u odvode, ali postoji način kako da ih se rešite bez haosa u kuhinji.

Shutterstock

Nakon prženja i pečenja, neretko ostaje iskorišćeno ulje i masnoća koje nećete koristite ponovo, a problem nastaje kada treba da ih se rešite. U pojedinim zemljama čak postoje kampanje javnog zdravlja, koje upozoravaju da masnoća ne treba da se baca u odvode, jer je u pitanju nebiorazgradivi otpad. Možda će vas zanimati i kako da se najlakše otarasite đubreta dok pripremate hranu.

Jednostavan način za odlaganje masti bez nereda je zamrzavanje ulja i otklanjanje istog kada postane čvrsto. Nakon što se ulje ohladi, sipajte ga u plastičnu, korišćenju posudu, poput one od sladoleda, stavite poklopac i stavite u zamrzivač. Pročitajte i kako da zaboravite na gomile leda u zamrzivaču.

Ostavite ulje u zamrzivaču dok ne budete bacali đubre, kako ne bi počelo da se topi. Tako nema neprijatnih prosipanja masnoće i kesa za smeće koje kaplju. Dodatno vam može pomoći da plastičnu kutiju čvrsto umotate u najlonsku foliju.

Pročitajte i koji su trikovi kako da se oslobodite mirisa kupusa tokom dinstanja

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Viralni trik sa kroasanima   Instagram/cheatdayeats

StvarUkusa/L.S.