Trik da spasite prekuvano meso pomoću sosa

Izvrstan trik i jednostavan sos pomoć kog možete da spasite prekuvano meso i da mu uz to i poboljšate ukus.

Shutterstock

Sigurno vam se desilo da nakon kuvanja meso bude praktično bezukusno, a to se dešava ako ga prekuvate. Da biste mu vratili ili dali novi ukus, potreban vam je sos.

Prvo uzmite činiju za meso, zatim isecite meso na tanjir, luk isecite na kolutove, možete koristiti i komade paradajza koje je potrebno preliti sa malom količinom ulja, limunovog soka i (ili) soja sosa, po ukusu.

Zatim sve stavite u posudu i držite oko 20 minuta. Najbolje je to učiniti odmah nakon kuvanja, kada su vlakna otvorena. Dobićete meso u kome ćete uživati, umesto da ga bacite. Možda će vas zanimati kulinarski trik da meso uvek bude sočno.

Pročitajte i čime se premazuje pile za hrskavu i zlatnu koricu?

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Trik da napravite pileće batačiće kao iz KFC-a  Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa