Savršen trik iskusnih domaćica za mekano i sočno meso

Ukoliko želite da vam meso bude mekano i sočno u isto vreme poslužite se trikom u nastavku.
Savršen trik da vam meso bude mekano i sočno Foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Meat Delish

Sastojci:

  • 1 kg govedine
  • 500 ml piva
  • 100 g kukuruznog skroba
  • 100 g putera
  • 30 ml biljnog ulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 zelena paprika
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika senfa
  • mlevena slatka paprika, so biber po ukusu
  • 200 ml vode
  • 1 kašika soja sosa
  • 30 g skroba
  • 80 ml vode
  • 1 struk mladog luka

Priprema:

Ovaj recept za govedinu pripremljenu u pivu je pravi izbor kada želite da impresionirate svoje goste ili da uživate u sočnom i bogatom obroku. Pivo čini meso izuzetno mekanim i sočnim, dok se povrće, začini i preliv od senfa i sojinog sosa savršeno kombinuju, stvarajući bogat, uravnotežen ukus. Uz dodatak pečenog krompira ovo jelo od mesa postaje pravi gastronomski užitak, idealno za svaki dan, ali i za svečane obroke.

Mariniranje mesa: Što duže meso odstoji u pivu, to će biti sočnije i mekše. Ako imate vremena, možete ga ostaviti i preko noći.
Prženje mesa: Važno je ne preterati sa prženjem mesa kako bi ostalo sočno. Srednje jaka vatra je idealna.
Zgušnjavanje sosa: Kukuruzni skrob je odličan za zgušnjavanje sosa, ali ako želite gušći sos, slobodno dodajte još malo skroba.

Govedinu iseći na kockice i staviti u kesu sa zip zatvaračem. Preliti meso sa 500 ml piva i dobro zatvoriti kesu. Ostaviti meso da odstoji najmanjepola sata, kako bi se omekšalo i upilo sve ukuse iz piva. Zatim otvorite kesu, prospite pivo i sipajte preko mesa kukuruzni skrob, zatvorite i dobro protresite.

U međuvremenu, beli luk izrendati, crni luk iseći na sitno, zelenu papriku na tanke trakice. Mladi luk iseckati na kolutove. U šerpi zagrejati puter i ulje i propržiti meso dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju sa svih strana. Zatim meso izvaditi, i u istoj šerpi propržiti papriku, crni, beli i mladi luk. Kada je sve prženo vratiti meso da se zajedno krčka. Dodati slatku papriku, senf, so i biber. Dobro promešati sve sastojke.

U šolji pomešati 200 ml vode, soja sos, kukuruzni skrob i 80 ml vode. Dobro promešati da se skrob rastvori i sipati ovu mešavinu u šerpu sa mesom i povrćem. Kuvati još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.

Bonus video

This browser does not support the video element.

KULINARSKI TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠENO PEČENO MESO! Otkrio kad je pravo vreme da okrenete šniclu! Izvor: Kurir televizija