NAJVAŽNIJI KORAK U PRIPREMI ZIMNICE, BEZ KOG PROPADA SAV TRUD: Kako da sterilišete tegle po savetima Džejmija Olivera

Sve domaćice koje spremaju zimnicu znaju da se ponekad dugotrajan proces itekako isplati onda kada otvore prvu teglu i probaju svojih ruku delo.

Printscreen/Youtube/Jamie Oliver

Mnogi početnici već u startu pripremanja zimnice čine ogromnu grešku, zbog koje njihova zimnica propadne. Naime, najvažniji korak u pripremi zalogaja za hladnije dane je sterilizacija tegli. Zato, ako želite da pripremite zimnicu dobro pripazite da vaše tegle budu spremne za to.

Evo saveta poznatog kuvara Džejmija Olivera:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i u nju stavite dobro oprane tegle koje ste složili na tepsiju. Tegle ne smeju da se dodiruju. Nakon 10 minuta izvadite iz rerne i ukoliko treba da ih pomerate koristite sterilizovanu hvataljku kako ne biste upropastili sav trud.

Poklopce takođe morate sterilizovati i to tako da ih ubacite u kipuću vodu na 10 minuta. Kada su poklopci sterilizovani izvadite ih hvataljkom.

Pogledajte u videu kako izgleda ceo postupak.