Zašto se prvo prži mleveno meso, pa se tek onda dodaje crni luk

Naučite kako se pravilno prži mleveno meso i svako jelo napravite mnogo ukusnijim.

Shutterstock

Mleveno meso se u srpskoj kuhinji često koristi. Od njega možete da pravite nadeve za pite, punjene paprike, tikvice..., ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte... Mleveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama. Najčešće se koristiti tako što se isprži, a srpske domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju. Postoji razni trikovi i saveti koji omogućavaju da ono uvek bude sočno i ukusno, ali da li znate kako se pravilno prži?

Skoro svaka domaćica prvo proprži seckani crni luk, a kada on omekša dodaje mleveno meso i nastavlja da prži. Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro. Ako prvo propržite mleveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga preprižete i da ono bude suvo. Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mlevenog mesa. 

Pročitajte i ovo: 8 sjajnih saveta kako da mleveno meso bude ukusnije

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Mleveno meso sa 3 vrste sira   TikTok/thebaddiekitchen

(StvarUkusa/S.B.)