Saveti za kuvanje koji su popularni na društvenim mrežama, a ne funkcionišu

Evo koje savete sa društvenih mreža nikako ne smete da isprobavate kod kuće.

Shutterstock

Domaćice koje nisu vešte u kuhinji često se pridržavaju saveta koje su dobile od mama i baka. Ali, danas su popularne društvene mreže na kojima možete da pronađete najrazličitije trikove i savete koji mogu da vam pomognu da što bolje pripremite neko jelo, ali i da očistite kuhinju bez puno muke. 

Ipak, nisu svi trikovi i saveti praktični, a često se dešava i da ne funkcionišu. Donosimo vam 3 saveta koja su jako popularna na svim društvenim mrežama i čije snimke ljudi često prosleđuju, a oni mogu da naprave samo štetu. Kada želite da isprobate neki trik ili savet sa društvenih mreža prvo ga dobro pogledajte i ako vam ne deluje logično nemojte da primenjujete. 

Evo i koji su saveti popularni, a mogu da oštete elemente ili da unište ukus hrane: 

Zagrejte bocu vina da uklonite čep

Na društvenim mrežama ovo je popularan i dobro poznat metod koji ima lošu stranu. Zagrevanje vazduha u grlu boce će povećati pritisak dovoljno da se ukloni čep, ali imajte na umu da boca može da pukne u rukama i da izazove povredu. I malo je verovatno da će vam se dopasti toplo vino. 

U kuvanu testeninu dodajte ulje

Ljudi obično sipaju kašiku ulja u testeninu koju kuvaju, a to se radi kako se ona ne bi zalepila. Ovo Italijani nikako ne preporučuju, već savetuju da se testenina povremeno promeša. Dodavanje ulja je čini klizavom i sos neće lepo upiti. 

Zagrejte picu u mikrotalasnoj sa čašom vode

Često možete da vidite kako ljudi na drštvenim mrežama preporučuju da se pica zagreje u mikrotalasnoj sa čašom vode, ako želite da ima hrskavu koru. To će samo pokvariti ukus pice, a kora će biti gumena. Za podgrevanje koristite rernu.

Pročitajte i ovo: Kako da brzo očistite mladi krompir?

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Šaranje medenjaka  TikTok/thegracefulbaker

StvarUkusa/S.B.