Vreme pripreme: 40 minuta
Sastojci:
4 šnicle od svinjskog vrata ili buta
5-6 većih krompira
4 lente dimljene slanine
4 kašike senfa
glavica crnog luka
200 g kačkavalja
30 g susama
4 kašičice začina Aleva Natur Kulinat
so, biber
Priprema:
Šnicle ispržite na malo ulja pa ih začinite solju, biberom i začinom Aleva Natur Kulinat. Krompir i crni luk isecite na kolutove. Isecite 4 veća parčeta aluminijumske folije pa svaki pouljite po sredini. Na sredinu svake folije poređajte u krug krompir, preko njega poređajte crni luk i začinite. Preko luka stavite propečeno meso premazano senfom. Na kraju stavite parče dimljene slanine i sve poprskajte sa malo ulja. Zatvorite foliju i napravite zavežljaj.
Zavežljaje poređajte u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni 60 minuta na 200 stepeni. Kada je meso gotovo zavežljaje otvorite. Na svaki zavežljaj pospite malo susama i narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu da se otopi. Zavežljaje možete izvaditi iz folije, ali ih možete i servirati sa folijom tako što višak folije obmotate oko tanjira prema dole. Dodatno možete ukrasiti svežim paradajzom.
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol