Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleva i Lisa konkurs: Čorba od graška sa trgančićima

Recept za čorbu od graška sa trgančićima je poslala Jelena Tapavički iz Novog Sada i osvojila jednu od nagrada na konkursu Lise i Aleve.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Potrebno je:

200 g graška

kašičica začina Aleva Kulinat Natur

crni luk

1 jaje

brašno

mirođija, aleva paprika

malo masti ili ulja

so, biber

testo



Priprema:

Upržimo crni luk na malo masti ili ulja, dodamo grašak, brašno, papriku Aleva Natur, promešamo i nalijemo vodom. Dodamo Aleva Kulinat Natur, pobiberimo, dodamo mirođiju i ostavimo da se kuva.
U međuvremenu napravimo testo kao za supu, ali ga ne razvijamo tanko nego u obliku palačinke. Kada je čorba skuvana i vri kidamo testo i direktno stavljamo u čorbu. Nije bitno koliki se komadići otkinu, ali da nisu preveliki, nego otprilike kao flekice.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti