Božićna trpeza se pravi sa puno ljubavi. Hrana koja se postavi na sto mora da bude po ukusu svih ukućana i recepti koji ulaze u finalni izbor za ovu porodičnu gozbu moraju biti vanvremenski klasični hitovi. Međutim, većina recepata koji stignu na prazničnu top listu zahteva malo više truda od „propržite na tiganju i servirajte“ ili „ubacite u rernu na 20 minuta“. Ova činjenica povremeno odvrati manje iskusne kuvarice i kuvare, no bez truda nema ni oduševljenja za stolom.

Ako ste dovoljno ambiciozni da tokom predstojećih praznika stvorite sinfoniju ukusa koja će raspametiti sve generacije, imamo idealno rešenje za vas – ROLOVANU PRAZNIČNU KRMENADLU!

Glavni trik ovog jela jeste u vremenu koje će provesti u rerni, zato dobro pazite da ne izvadite prerano, niti da završite sa ugljenisanim kolutom mesa.

Pratite pažljivo recept, pogledajte slike iz galerije i neka vam uspešno pripremljen praznični rolat ne bude jedina ispunjena želja u godini koja stiže.

SREĆNI PRAZNICI I PRIJATNO!

Promo Rolovana krmenadla

Rolovana praznična krmenadla

Potrebni sastojci:

  • 1,5 kg svinjske krmenadle bez kostiju
  • 200 g pančete
  • 200 g sira trapista
  • malo senfa
  • 100 g šampinjona
  • 150 g šunke za picu
  • so, biber

Priprema:
Očišćenu kremenadlu staviti na radnu površinu, pa je dobro usoliti i začiniti.
Krmenadlu prvo pemazati senfom, poređati preko šunku i sir, pa na vrh staviti prethodno prodinstane šampinjone. Uviti je u rolat.
Tako pripremljen rolat, pažljivo prekriti režnjevima mesnate sveže slanine, tako da svaki sledeći naleže po centimetar na prethodnom. Postaviti rolat u podmazan pleh sa biljnim uljem.
Rolat peći na 200 stepeni bar 90 minuta ili dok gornje ivice sasvim ne porumene.
Služiti toplo, tanko nasečneo na komade uz ledenu čašu Coca-Cole.

Izvor: Promo