Svaka zemlja ima svoje specijalitete po kojima je poznata, a neke od najpoznatijih kuhinja su svakako italijanska, španska, francuska... Gde god u svetu da se nalazite, jednostavno postoje neka jela kojima ne možete da odolite.

Kombinovanje namirnica i začina je prava specijalnost, ali ne morate da budete profesionalac kako biste napravili neka od čuvenih jela. Danas svi žive užurbano i rade veći deo dana, pa kada stignu kući žele da se opuste i odmore, ali kuvanje može da predstavlja i radost. Okupite prijatelje i porodicu i u intimnoj atmosferi napravite neka od najpoznatijih jela koja se služe u najboljim restoranima. Možda niste znali, ali ključna namirnica koja drastično poboljšava ukus svakog jela jeste Moja Kravica mlečna pavlaka za kuvanje.

Dolaze praznici, pa je vreme da osmislite i kako će izgledati vaša novogodišnja ili božićna trpeza. Naš predlog je čuvena francuska piletina Frikasa. Recept ne zahteva precizna merenja, već se umesto toga oslanja na kvalitetne sastojke i tehniku sporog dinstanja kako bi jelo bilo sočno i ukusno. Kvalitetni sastojci ne znače nužno da morate da odvojite malo bogatstvo kako bi ih priuštili, već da pažljivo birate. U vašem frižideru mora da se nađe Moja Kravica mlečna pavlaka za kuvanje, jer ona daje poseban šmek skoro svakom jelu, a sastojci su kvalitetni, a cena pristupačna.

U nastavku teksta pročitajte i recept za francusku piletinu Frikasa koja će vas oduševiti na prvi zalogaj.

Sastojci:
8 bataka ili karabataka
1 kašika Moja Kravica maslaca
1 manji crni luk
2 čena belog luka
2 šargarepe
3-4 grančice timijana
2 kašike brašna
1/2 šolje suvog belog vina
1 1/2 šolje pilećeg bujona
1/2 šolje Moja Kravica pavlake za kuvanje

Priprema:
Osušite meso ubrusom, pa posolite i pobiberite. U tiganj sipajte malo ulja, pa ispecite meso s obe strane, ne treba da bude skroz pečeno. Izvadite iz tiganja, pa dodajte maslac i izdinstajte seckani luk i šargarepu nekih 7-10 minuta. Zatim dodajte mleveni beli luk i timijan, pa kuvajte još pola minuta. Dodajte brašno i kuvajte dok brašno ne upije mast. Sipajte belo vino, kratko dinstajte, a zatim sipajte i bujon. Vratite piletinu u tiganj, pa pecite u rerni na 180°C oko 45 minuta. U gotovo meso dodajte i pavlaku za kuvanje, pa dobro promešajte. Začinite po potrebi.