Nova godina je iza ugla, a pripreme u mnogim domovima su uveliko u toku! Za većinu nas su novogodišnji praznici sezona porodičnih okupljanja i ono dragoceno vreme koje provodimo sa onima koje najviše volimo. Idilična praznična atmosefra ne bi bila to što jeste bez domaće trpeze, tako da je ovo pravo vreme da svoje bližnje oduševite kulinarskim umećem.

Možete li zamisliti pripremu vaših omiljenih jela bez rerne? Često, a posebno u najsvečanije doba godine, rerna zauzima centralno mesto i postaje zvezda kuhinje. Bez nje ne bi bili mogući podvarak, prebranac, kolači, pite i sva druga ukusna jela koja novogodišnju noć čine jednom od omiljenih u godini.

gorenje-ambient-builtinovens-300dpi-rgb-oven-stepbake.jpg
Promo 

Potrebno je dosta planiranja, kupovine i pažljive pripreme kako bi sve bilo savršeno u ovoj čarobnoj noći, a odličan partner u kuhinji će vam biti Gorenje Optibake rerna, koja će vam olakšati pripremu i pomoći da goste oborite sa nogu. Jedno od takvih jednostavnih, sočnih i preukusnih jela je pečeni svinjski but iz rerne koji je idealan za porodična okupljanja. Zato, hajde da počnemo sa pripremom!

Sve što vam je potrebno od sastojaka je:

• 1 kilogram svinjskog mesa od buta u komadu
• 4 čena belog luka
• 2 lista lovora
• 400 ml vode
• so i biber po ukusu
• suvi začin

Priprema:
Operite meso, zasecite ga i dobro utrljajte so. Za to vreme uključite rernu na 180°C. Inače, OptiBake Gorenje rerne imaju funkciju FastPreheat i dostižu temperaturu do 200°C za samo 5 minuta, što ih čini jednim od najbržih na tržištu.

Laka ušteda vremena!

Znate li onaj osećaj kada krenete u pripremu mesa, a zaboravili ste prethodno da ga izvadite iz zamrzivača na vreme. Iako je najbezbednija opcija da to meso odmrznete preko noći u frižideru, ipak postoje i alternative koje će spasiti novogodišnju večeru. Gorenje Optibake rerne imaju FrozenBake tehnologiju koja vam omogućava da zamrznutu hrane odmah stavite u rernu. Koliko samo vremena i živaca možete da uštedite sa ovakvom funkcijom!

gorenje-builtinovens-ambient-oven-300dpi-rgb-guitar.jpg
Promo 

U vatrostalnu ili glinenu posudu dodajte vodu, lovorov list i čenove belog luka oko mesa. Preko mesa stavite alu foliju i stavite da se peče na 180°C sat vremena. Znamo da ćete verovatno proveravti svoj telefon dok kuvate, pa zašto ne biste proverili i svoju rernu? Gorenje CoonectLife aplikacija vam omogućava da kontrolišete i upravljate rernom preko aplikacije na vašem mobilnom uređaju, tako da možete čak iskočiti na brzinu na piće sa komšijom dok rerna obavlja posao za vas.

gorenje-ambient-builtinovens-300dpi-rgb-oven-steamassist.jpg
Promo 

Posle pola sata skinite foliju, okrenite meso pa ostavite da se peče još 30 minuta, da porumeni. U toku tih 30 minuta okrenite jednom meso, da i druga strana porumeni.

Pečen svinjski but izvadite iz rerne, prohladite 10 minuta, pa isecite i poslužite.

Gorenje vam želi prijatnu novogodišnu večeru i mnogo radosnih trenutaka u 2023. godini!