Cook Like a Master Chef: Idemo u Nicu, spremamo ratatui piletinu!

Iako se ranije smatrao staromodnim „seljačkim jelom“, ili u najboljem slučaju obrokom u kom su uživali samo vegetarijanci, ratatui je vanvremensko jelo koje danas ima mnogobrojne varijacije i sve su apsolutno uživanje za nepca.

Promo

Prema definiciji, ratatui je gulaš od povrća u Provansi, koji se obično sastoji od patlidžana, tikvica, luka, zelene paprike, paradajza i belog luka, poslužen vruć ili hladan.

Ratatui potiče iz (današnje) Nice, gde su je stvorili provansalski seljani. U početku je to bilo jelo siromašnih poljoprivrednika i pripremalo se tokom leta kada je bilo dostupno sveže povrće.

Postoji nekoliko različitih shvatanja o tome kako je ratatui dobio ime: „touiller“ je francuski glagol koji znači „uzburkati“. Prvi deo reči „rata“ znači „krupan gulaš“.

Odlična stvar kod ovog jela je njegova svestranost - može se kuvati na različite načine, koristeći različite sastojke. Ako želite, možete se zabaviti jelom jer se može prilagoditi sastojcima koje imate pri ruci i vašim ličnim preferencijama.

Mi vam predstavljamo recept sa piletinom, nesvakidašnju fuziju sa mesom.

Prijatno!