Ovo su namirnice koje morate izbegavati da bi vaša figura bila ona o kakvoj sanjate.
1. Crveno meso
Ako želite pojačati unos proteina i ostati na dijeti koja ima niski udeo ugljenih hidrata, vaše namere su dobre. Ipak, ako taj protein dobijate iz pogrešnih izvora to bi moglo onda čak imati i obrnuti efekt i stvoriti masne naslage na stomaku. Stoga se pridržavajte proteina poput ribe, piletine i ćuretine, a iz dijete izbacite crveno meso.
2. Šećer
Već je poznato kako šećer ima negativne uticaje na telo, pa tako i ne čudi da je povezan s viškom masnih naslaga na stomaku. Večno izbegavanje šećera poprilično je teško, tako da se s vremena na vreme možete počastiti. Zapravo je najvažnije da pripazite na količinu dnevnog unosa šećera u organizam.
3. Alkohol
Iako crno vino ima određene zdravstvene koristi, nažalost kalorije iz alkoholnih pića jednim delom budu pohranjene kao masne naslage u stmaku. To ne znači da trebate prestati konzumirati alkohol uopšte, već samo trebate biti umereni.
4. Procesuirana hrana
Poznato je da je procuirana hrana loša za organizam jer sadrži visoke količine natrijuma i šećera, no postoji još jedan razlog zašto bi se takve namirnice trebale izbegavati. Naime, one često sadrže i dodane trans-masne kiseline. Te kiseline služe za produžavanje veka trajanja namirnica, ali uzrokuju i višak masnih trbušnih naslaga.
5. Mlečni proizvodi
Većina nas obožava ove namirnice, no ako želite što ravniji stomak njihova konzumacija treba biti što umerenija. Naime, sir može sadržavati zasićene masti koje onda negativno deluju na izgled stomaka. Takođe, ljudi s godinama znaju imati problema s absorbovanjem laktoze u mlečnim proizvodima koja može uzrokovati razne probavne smetnje poput nadutosti.
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus