Evo jednostavnih načina za to.
Izbacite sir iz sendviča
Samo jedna kriška sira može da sadrži 80-100 kalorija, a vi ćete sigurno staviti tri do četiri. Računajte koliko kalorija nećete uneti. Samo ako tri puta nedeljno izbacite sir iz sendviča možete izgubiti oko 1200 kalorija.
Pogledajte i Napitak za mršavljenje po receptu poznatih
Jedite pljeskavicu bez lepinje
Zašto ne biste umotali pljeskavicu u salatu recimo? Samo jedna lepinja belog hleba pokriva pola dnevno preporučenog unosa kalorija.
Začinite salatu limunom
Dresing je prava kalorijska bomba, zato ga preskočite i umesto toga iscedite pola kriške limuna preko svoje salate. Na taj način ćete sigurno uštedeti 200 kalroija.
Pogledajte i Limun, najbolji saveznik u mršavljenju
Začinite žitarice bademovim mlekom
Ne samo što je ukusnije već pola čaše bademovog mleka ima samo 30 kalorija, za razliku od 70 koliko ima obično mleko.
Stavljajte manje ulja kada kuvate
Verovali ili ne, ulje može dodati čak 300 kalorija jednom obroku. Probajte da kupite prskalicu i na taj način nauljite tiganj stvarajući daleko manji sloj ulja.
Pogledajte i Kako pravilno da koristite ulja u kuhinji
Pica sa tanjom koricom
Sav taj nepotreban hleb vam samo dodaje kalorije, a samim tim i kilograme. Naučite da pravite super-tanku picu i preskočite meso, a smanjite i količinu sira na pici. Uštedećete sigurno 200 do 300 kalorija.
Počnite da jedete grčki jogurt
Majonez koji koristite u sendvičima ima 100 kalorija na samo jednu kašiku! S druge strane, nemasni grčki jogurt koji je još ukusniji ima oko 35 kalorija na istu količinu. Pet kašika grčkog jogurta umesto majoneza štedi 335 kalorija.
Pogledajte i Kako da napravite grčki jogurt
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa
Izvor: 24sata.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus