Studija koja je izvedena na Univerzitetu Skrenton u Pensilvaniji, pokazala je da kokice imaju više antioksidanata od nekih vrsta voća i povrća. Pored toga, ove neodoljive grickalice sadrže i dosta vlakana.
Istraživanje je pokazalo da porcija kokica sadrži oko 300 miligrama polifenola, snažnih antioksidanasa, dok se tokom dana iz voća i povrća u organizam unese u proseku najviše 200-250 miligrama polifenola.
Ipak, važno je i koje kokice jedete. Najzdravije su svakako one iskokane na vrućem vazduhu, u posebnim aparatima. Kokice iz mikrotalasne rerne sadrže skoro dvostruko više kalorija od onih koje su pripremljene na vrelom vazduhu, a i one spremljene na ulju nisu baš preporučljive, savetuju stručnjaci.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem