Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da pripremite ulje od ljutih papričica protiv reume?

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Otklonite bolove brzo i lako.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Bolovi u zglobovima znaju da budu vrlo neprijatni i mučni, zato predlažemo da isprobate prirodan recept protiv reume koji pojačava cirkulaciju krvi i ublažava tegobe...

Ulje se pravi od ljutih crvenih paprika i odlično pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reume i bolova u zglobovima.

Ulje od ljutih paprika pripada grupi iritirajućih i zagrevajućih ulja. Deluje nadražajno: širi kapilare, pojačava cirkulaciju krvi u gornjim delovima kože, pojačava vitaminski metabolizam i deluje na aktiviranje regenerativnih procesa epidermisa kože.

Sastojci:

-10 svežih crvenih ljutih papričica

-2 čaše hladnoceđenog maslinovog ulja

-staklena tegla od 1 litar

Priprema: papričice oprati, odseći deo gde se nalazi peteljka i samleti na mašini za mlevenje mesa. Dobićete oko jedne čaše isitnjene smese. Preručite u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite na tamnom mestu. Posle 7 dana procedite sadržaj tegle kroz gazu ili plastičnu cediljku.

Iskorišćenu smesu od paprike možete ostaviti u frizider i koristiti kao dodatak jelima, a crvenkasto ulje koristiti za utrljavanje u kožu.

Kako koristiti: Prvo vreme utrljavati ulje  nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim delovima tela. Nakon utrljavanja, obuvati tople čarape ili hulahopke, ako su u pitanju noge. Utopljavati i druge delove tela, u zavisnosti od lokacije bola – ruke, vrat, leđa. Nakon nanošenja ulja, osetićete pečenje na koži, ali biće podnošljivo, čak i prijatno, jer će ulje duboko grejati kožu, ali bez stvaranja opekotina.

Vremenom možete smanjivati intenzitet nanošenja ulja. Posle mesec-dva, proceduru možete raditi jednom nedeljno, ako se jave ponekad bolovi u zglobovima zbog promene vremenskih uslova. Ulje čuvajte na tamnom mestu.

Pogledajte i Proizvedena najljuća papričica na svetu

Izvor: uspesnazena.com

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti