Većina voća sadrži prekomernu količinu prirodnog šećera koji se veoma brzo pretvara u masti. Međutim, postoje i određene vrste voća koje pomažu sagorevanje masti i kalorija, a njihov svakodnevni unos može pomoći pomoći u mršavljenju. Evo o kom voću je reč.

Avokado

Avokado sadrži veće količine omega-9 masnih kiselina te ubrzava pretvaranje masti u energiju i poboljšava stopu metabolizma.

Limun

Održavanje zdravlja jetre imperativ je za sposobnost organizma da obrađuje i sagoreva masti, jer je jetra jedan od organa koji je odgovoran za ove funkcije. Tu na scenu stupa limun: on pomaže detoksikaciju jetre čime se održava njeno zdravlje. Pored toga, limun ima i mnogobrojne koristi za celokupno zdravlje.

Kokos

Kokos je bogat trigliceridima srednjeg lanca koji povećavaju stopu metabolizma jetre i do 30 procenata. Pored toga, on je i veoma zasitan pa je manja verovatnoća da ćete posegnuti za nezdravim grickalicama.

Grejpfrut

Veliki broj istraživanja potvrđuje da je grejpfrut odlično voće za sve koji žele da se reše suvišnih kilograma. Jedno od tih istraživanja pokazuje da su žene koje su svakodnevno konzumirale grejpfrut, u vremenskom periodu od trinaest meseci, uspele da izgube deset kilograma i to bez nekih većih promena u ishrani i načinu života.

Paradajz

Prepun C vitamina i likopena, paradajz stimuliše proizvodnju amino kiseline poznatu pod nazivom karnitin. Istraživanja pokazuju da karnitin ubrzava sposobnost organizma da sagorijeva masti i to za jednu tećinu.

Izvor: Minimagazin