Ovaj prirodni lek je pravi spas za bolove u stomaku. Popijte ovaj napitak, koji je napravljen od samo dva prirodna sastojka, i više nećete patiti od nadimanja, mučnine, grčeva i gasova.
Limun pomaže kod bolova u stomaku, jer citrusi stimulišu telo da izbaci unutrašnje toksine. Bol u stomaku mogu izazvati bakterije, a citrusno voće ubija bakterije i čini da se stomak ponovo oseća dobro. Limun takođe ima antiinflamatorno dejstvo. Za stomačne probleme, agrumi su dobra i zdrava alternativa lekovima. On može pomoći kod lošeg varenja i žgaravice. Iako su sami po sebi kiseli, limun je dobar način za ublažavanje refluksa kiseline i poboljšanje varenja. Poboljšava varenje hrane, a u nekim slučajevima može i da ublaži stomačne tegobe. Citrusne kiseline u limunu su veoma korisne za bol u ovoj oblasti.
Lovorov list je pogodan lek za poboljšanje varenja i lečenje digestivnih poremećaja kao što su žgaravica, gastritis, čir na želucu i gasovi. Neke od složenijih proteina u našem svakodnevnom meniju može biti teško razbiti, ali enzimi u lovorovim listovima u velikoj meri pomažu u ovom procesu. Organska jedinjenja u lovorovim listovima su veoma efikasna u smirivanju uznemirenog stomaka, ublažavanju simptoma sindroma iritabilnog creva, pa čak i celijakije. Lovorovo lišće ima snažan efekat na gastrointestinalni sistem, stimulišući mokrenje (kao diuretik), što smanjuje toksičnost organizma, i izazivajući povraćanje (kao emetik) kada se konzumira toksična supstanca.
- Sastojci:
- 1 limun
- 4 lovorova lista
- 300 ml vode
Priprema:
Limun operite mlakom vodom u kojoj ste rastvorili 1 kašiku sode bikarbone. Ostavite da odstoji 20 minuta i isperite čistom vodom. Da biste uklonili površinske zagađivače, uvek perite proizvode na ovaj način. Iscedite sok od limuna. Isecite koru na male komade. Stavite koru od limuna u šerpu, dodajte im lovor i nalijte vodu. Kuvajte 10 minuta. Nakon što isključite ringlu, poklopite šerpu i ostavite 30 minuta. Zatim procedite i dodajte limunov sok. Po želji možete dodati med. Popijte celu količinu ujutru, na prazan stomak. Pijte 1 nedelju. Sledećeg meseca ponovite uzimanje ovog čaja još 1 nedelju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem