Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZDRAVA ČORBA OD PEČURAKA: Skinite masne naslage sa stomaka i smršajte pomoću jednostavnog recepta

Autor Sanja Belinić

Ako imate problem sa viškom kilograma, isprobajte zdravu čorbu od pečuraka i lako smršajte.

 Čorba od pečurka od koje se mršavi Izvor: Printscreen/YT/ Chef Billy Parisi

Ne postoji mnogo namirnica na svetu koje su prijatnije i utešnije od ukusne činije supe ili čorbe. Postoji mnogo recepata za zdrave supe ili čorbe koje možete napraviti kod kuće. Ovo je odličan način da povedete računa o ishrani, ali i da se ugrejete kada dođe hladno vreme. A ako ste neko ko posebno pokušava da izgubi težinu ili salo oko stomaka, uključivanje zdravih recepata u vašu dnevnu rutinu može pomoći. Imajte na umu da ne može samo recept za zdravu supu da bude dovoljan da smršate ili skinete masne naslage oko stomaka. Gubitak masti je proces koji je vođen opštom promenom ishrane, povećanjem dnevnog kretanja, smanjenim stresom, kvalitetnim navikama spavanja i u suštini sveobuhvatnim zdravim načinom života. Preporučujemo da probate zdravu čorbu od pečuraka koja će vas zasititi, a puna je zdravih masti, pa će vam pomoći i da lakše skinite kilograme koji će se nagomilati od teške hrane. Naravno, neće vam pomoći samo jedan tanjir, ali ako povedete računa o ishrani i ovu čorbu uvrstite u meni lakše ćete se osloboditi masnih naslaga. A kako se je sezona kupusa isprobajte i kupus dijetu.  

  • Sastojci:
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 460 g šampinjona
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1/4 šolje heljdinog brašna
  • 2 šolje pilećeg bujona 
  • 1 šolja kokosovog mleka
  • 1/2 kašičice svežeg timijana
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1/2 kašičice svežeg estragona, mlevenog

Priprema:
Zagrejte kokosovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte seckane pečurke, luk i beli luk i kuvajte, povremeno mešajući, dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Zatim dodajte brašno od tapioke, pileći bujon, kokosovo mleko i kuvajte 5 minuta. Dodajte majčinu dušicu, muskatni oraščić, estragon, so i biber, pustite da provri, pa kuvajte još 5 minuta. Isključite vatru i štapnim mikserom usitnite sve sastojke.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti