Ova poslastica je dovoljno svečana i za specijalne prilike, ali vam savetujemo da sebi zasladite i neki običan dan.

Sastojci:

4 jajeta

jedna šolja hladnog mleka

3/4 šolje hladne vode

1 i po šolja brašna

1/4 šolje nezaslađenog kakao praha

3 kašike šećera

1/4 kašičice soli

kašičica vanile (ekstrakta od vanile)

3 kašike otopljenog putera

Priprema:

Sastojke možete mutiti ručno, mikserom ili blenderom. Količinu sastojaka možete neznatno menjati po sopstvenom ukusu. Ipak, vodite računa da velike izmene u receptu, mogu dovesti do promene kvaliteta i gustine testa.

Prvo mutite jaja s mlekom, vodom i šećerom, a nakon toga dodajete so, brašno, kakao prah i ekstrakt vanile (vanila nije neophodna). So dodajete za isticanje ukusa čokolade. Brašno i kakao prah je poželjno prvo prosejati, da biste se rešili grudvica i da bi testo bilo ujednačene teksture.

Tiganj podmažete puterom (puter možete zameniti i običnim uljem) i započnite pečenje. Nemojte preterivati, jer je najbolje da tiganj bude podmazan tek toliko da se testo ne lepi za površinu. Možda će vam, u početku, biti teže da procenite kada su palačinke gotove (zbog njihove čokoladne boje), ali posle par ispečenih postaćete ekspert.

Ostaje vam da odaberete kako ćete palačinke nafilovati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:mogujatosama.rs