Ovaj ukusan kolač služite uz kaficu.
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
100 ml mleko
100 ml ulja
250 g šećera
250 g brašna
1 kesica praška za pecivo
2,5 kašike kakaa
Za fil:
1 l mleko
3 kesice pudinga od vanile
6 kašika šećera
I još:
500 g kisele pavlake
5 kašika šećera u prahu
Priprema:
Skuvati puding i ostaviti da se ohladi. Umutiti koru od gore navedenih sastojaka. Masu izliti u pleh obložen papirom. Kašikom vaditi puding i stavljati preko mase. Peći na 180°C oko 40 minuta. Dok se kora peče umutiti kiselu pavlaku sa šećerom. Deset minuta pred kraj pečenja izvaditi kolač iz rerne i sipati umućenu pavlaku sa šećerom. Kolač ohladiti i seći na kocke.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: recepti.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus