Ovaj kolač je odličan za ovisnike o čokoladi.
Sastojci:
- prhko testo
- 140 g putera, neslanog
- 150 g čokolade za kuvanje (70% kakaoa)
- 8 kašika kakao praha
- malo soli
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 3 kašike melase (može i ne mora)
- 3 pune kašike slatke pavlake
Priprema:
Puter, čokoladu, kakao prah i so stavite u činiju nad šerpom sa ključalom vodom i ostavite da se lagano otope. Povremeno mešajte da se sve sjedini. U drugoj posudi umutite jaja i šećer, da budu kremasti, a zatim dodajte melasu i slatku pavlaku. Promešajte i dodajte otopljenu čokoladu. Sve lepo sjedinite. Modlu za tart lepo obložite testom i sipajte čokoladu preko. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 150°C nekih 40-45 minuta. Ostavite tart da se lepo ohladi, pa secite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus