Pecivo koje osvaja mirisom i ukusom!
Sastojci:
- brašno 450 g
- sveži kvasac 25 g
- jaje 1
- ulje 5 kašika
- vanilin šećer 1
- šećer 2 kašike
- mleko 200 ml
- so 1/2 kašičice
Fil od maka:
- mak 100 g
- mleko 150 ml
- šećer 3 kašike
- margarin/puter 30 g
Kako pripremiti:
U vanglicu staviti kvasac, jaje, vanil šećer, šećer i ulje. Mešajte dok se kvasac ne istopi, a onda dodati mlako mleko ponovo promešajte i polako dodajte brašno i so. Mesiti dok se n dobije mekano testo. Staviti testo u vanglicu pokriti i ostaviti pola sata na toplom da nadođe.
U šerpu sipati mleko i šećer i ostaviti da provri, onda dodajte mak i margarin. Kuvati desetak minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi. Nadošlo testo podeliti na 16 jufki.
Svaku rastanjiti na dlanu, staviti fil od maka pa lagano zatvoriti, sastaviti na sredini i malo uvaljati rukama da se dobro sastave. Poređati buhtle u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti ih 15 minuta da još narastu.
Rernu uključiti da se zagreje na 250 stepeni. Nakon 15 minuta na svaku buhtlu staviti komadić margarina. Peći buhtle od 10 do 15 minuta dok ne porumene.
Pečene buhtle pokriti krpom, a pre služenja posuti šećerom u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus