Predivna poslastica koja ne zahteva puno vašeg vremena, ni prljavih sudova. Kolač koji se topi u ustima i koji će ulepšati svako slavlje.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 4 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika kakaoa (nezaslađen)
- 90 g puding od tamne čokolade
- ptit ber keks
Za ukrašavanje:
- 2 pudinga od vanile (kupovni)
- istopljena čokolada
Priprema:
U mleko dodajte šećer, kukuruzni skrob, brašno, kakao i puding, pa dobro umutite žicom. Kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mešajući. Keks umačite u mleko, pa ređajte u veću tepsiju. Preko sipajte fil od pudinga, pa opet red keksa. Tako radite dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da vam bude fil. Prekrijte providnom folijom i stavite u frižider nekih sat vremena. Kada se kolač ohladio premažite ga sa pudingom od vanile i ukrasite istopljenom čokoladom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom