Predivna poslastica koja ne zahteva puno vašeg vremena, ni prljavih sudova. Kolač koji se topi u ustima i koji će ulepšati svako slavlje.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika kakaoa (nezaslađen)
  • 90 g puding od tamne čokolade
  • ptit ber keks

Za ukrašavanje:

  • 2 pudinga od vanile (kupovni)
  • istopljena čokolada

Priprema:

U mleko dodajte šećer, kukuruzni skrob, brašno, kakao i puding, pa dobro umutite žicom. Kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mešajući. Keks umačite u mleko, pa ređajte u veću tepsiju. Preko sipajte fil od pudinga, pa opet red keksa. Tako radite dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da vam bude fil. Prekrijte providnom folijom i stavite u frižider nekih sat vremena. Kada se kolač ohladio premažite ga sa pudingom od vanile i ukrasite istopljenom čokoladom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs