Uz ovaj jednostavan recept svaka vaša torta će ispasti savršeno.
Sastojci:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 40 ml ulja
- 130 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Priprema:
Jaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom).
Testo za koru sipajte u kalup za tortu ili tepsiju prečnika 24 cm, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.
Peče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača.
Dobro ohlađena kora se preseče na 2 ili 3 dela, u zavisnosti od recepta, ili se količina smanji ukoliko vam je potrebna samo jedna.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Kurir
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus