Uz ovaj jednostavan recept svaka vaša torta će ispasti savršeno.
Sastojci:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 40 ml ulja
- 130 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Priprema:
Jaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom).
Testo za koru sipajte u kalup za tortu ili tepsiju prečnika 24 cm, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.
Peče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača.
Dobro ohlađena kora se preseče na 2 ili 3 dela, u zavisnosti od recepta, ili se količina smanji ukoliko vam je potrebna samo jedna.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Kurir
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem