Ukusan desert za celu porodicu.

Sastojci: 

  • 1 kg kesten pirea
  • 250 g prah šećera
  • 125 g putera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 2 supene kašike ruma
  • 100 g istopljene čokolade za kuvanje

Priprema: 

Penasto umutite puter sa prah šećerom. Ako niste pronašli nezaslađeni kesten pire onda smanjite dozu prah šećera. Dodajte orahe i rum, pa dobro izmešajte smesu mikserom, i podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo smese sipajte otopljenu čokoladu i ½ kg kesten pirea, a u drugi deo preostali kesten pire. Kalup obložite alu folijom i sipajte prvo deo bez čokolade, poravnajte, pa deo sa čokoladom. Stavite u frižider da se stegne. Ukrasite po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs