Ako želite da zasenite sve svojim kulinarskim umećem, onda napravite ovu jednostavnu tortu očaravajućeg izgleda. Možete je služiti i za praznike.

Sastojci:

Za koru: 

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 100 ml ulja
  • 80 ml mleka
  • 80 g brašna
  • 20 g kakao praha

Za fil:

  • 800 ml mleka
  • 3 pudinga od vanile (ili puding ukusa bele čokolade)
  • 100 g šećera
  • 200 g bele čokolade
  • 200 g putera sobne temperature

Za ganaš:

  • 100 g crne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
Slatki zalogaji: Torta sa belom čokoladom i vanila puding filom
Foto: Printscreen/Instagram/Slatka domaćica  bela-cokoladna-torta

Priprema:

Za koru: Umutite jaja, šećer, vanilin šećer i so. Kada se smesa udvostruči, dodajte mleko i ulje i opet umutite. Brašno i kakao pomešajte, dodajte u smesu i polako umešajte. Smesu sipajte u kalup obložen pek papirom prečnika 20 cm i pecite 20-ak minuta na 180°C. Nakon pečenja ostavite koru da se ohladi u potpunosti.

Za fil: Odvojite od mleka 200 ml i pomešajte sa pudingom. U ostatak mleka dodajte šećer i prokuvajte. U vrelo mleko dodajte puding i uz konstatno mešanje kuvajte još 2-3 minuta dok se ne zgusne. U vreo puding stavite čokoladu, mešajte da se opet sjedini, pa puding prekrijte providnom folijom i stavite sa strane da se u potpunosti ohladi. U zasebnoj posudi penasto umutite puter i spojite sa filom.

Stavite koricu na postolje, oko nje jedan prsten koji je malo veći od same korice (moj je prečnika 22 cm) i raspredite ceo fil po i oko korice. Odložite u frižider na najmanje 4h, skinite prsten i ukrasiti ganaš prelivom.

Za ganaš: Zajedno istopite i sjedinite čokoladu i slatku pavlaku, stavite u vreću za kolače i ukrasite po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica