Ako volite da pijete džin tonik ovom receptu sigurno nećete moći da odolite. Mekane krofne prelivene glazurom od ovog alkoholnog pića ulepšaće svako veče. Krofne pripremate na klasičan način i po tradicionalnom receptu, punite ih pekmezom po želji, a nakon hlađenja prelijte ih sa glazurom.
OVDE možete da pronađete recept za pripremu krofni, a kako se pravi glazura pročitajte u nastavku.
Sastojci:
- 10 kašika šećera u prahu
- 4 kašike džina
- 2 kašike tonika
- 4 kašičice soka od limuna
Priprema: Sve sastojke pomešajte i umutite ili žicom sjedinite. Glazura bi trebala da bude gusta i lepljiva. Kada se krofne u potpunosti ohlade, stavite ih na tanjur i na svaku krofnu sipajte kašiku glazure.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zadovoljna.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus