Ako volite da pijete džin tonik ovom receptu sigurno nećete moći da odolite. Mekane krofne prelivene glazurom od ovog alkoholnog pića ulepšaće svako veče. Krofne pripremate na klasičan način i po tradicionalnom receptu, punite ih pekmezom po želji, a nakon hlađenja prelijte ih sa glazurom.

OVDE možete da pronađete recept za pripremu krofni, a kako se pravi glazura pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 10 kašika šećera u prahu
  • 4 kašike džina
  • 2 kašike tonika
  • 4 kašičice soka od limuna

Priprema: Sve sastojke pomešajte i umutite ili žicom sjedinite. Glazura bi trebala da bude gusta i lepljiva. Kada se krofne u potpunosti ohlade, stavite ih na tanjur i na svaku krofnu sipajte kašiku glazure.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zadovoljna.hr