1. Iseckati luk i prodinstati ga na malo ulja. Dodati pirinač i naseckanu šargarepu i grašak pa nastaviti sa dinstanjem. Nalivati vino i bujon, malo po malo, uz mešanje, kuvati dok ne ispari, pa onda opet doliti tečnost i kuvati kako je opisano. Kuvati dok se pirinač ne skuva i ne iskoristi sva tecnost (oko 30 minuta). Posoliti i pobiberiti.
2. Iseći ribu na komade, preliti je limunom, posoliti i pobiberiti. Posuti je brašnom. Propržiti žalfiju na ulju, dodati ribu i pržiti je sa strane gde je koža, oko 3 minuta. Okrenuti
ribu i pržiti još 2 minuta.
3. Sipati rižoto u podgrejane tanjire i posuti biberom. Servirati preko losos pastrmku i ukrasiti listovima žalfije (ili nekom drugom začinskom biljkom).
NAPOMENA: Riblji bujon možete da kupite, a možete i sami da napravite od delova koji staneu kada isfiletirate pastrmku.