1. Staviti pahuljice u posudu pa dodati mleko. Neka se natapaju oko 30 minuta. 


Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

1 praziluk

4 kom sušenog paradajza

100 g ovsenih pahuljica 

250 ml mleka 

3 jaja

50 g pšeničnog brašna 

2 kašičice prašaka za pecivo 

1 prstohvat soli

5 kašika suncokretovog ulja

2. Pomiješati jaja, brašno, prašak za pecivo, so i kašiku suncokretovog ulja. 

3. Ugrejati maslinovo ulje u tiganju pa dodati praziluk. Pržiti pet minuta, umešati paradajz i pržiti još minut. 

4. Dodati u smesu s brašnom pa sve umešati u pahuljice. Ugrejte tiganj, dodajte 4 kašike suncokretovog ulja te ispecite manje, deblje pljeskavice od prethodno napravljene smese dok ne dobiju boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zdravakrava.24sata.hr