1. Tikvice narendati, posoliti i i ostaviti da malo odstoje.
2. U veliku činiju usuti obe vrste brašna, prašak za pecivo, so, biber i malo promešati.
3. Tikvice malo ocediti. U tikvice dodati peršun, jaje i mleko. Polako promešati i postepeno dodati brašno. Smesa će biti malo gusca nego za palačinke.
4. U tavu usuti jednu kašiku ulja, zagrejati, i dodati 1 kutlaču navedene smese. Posto je smesa malo gusca kašikom rasporediti po tavi. Pržiti par min. sa jedne i druge strane dok palačinak ne dobije braon boju. Za svako prženje palačinke dodati po 1 kašiku ulja. Od ove smese izadje 5 palačinki.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com